Ana SayfaBatı Trakya HaberHaberlerSonDakika

Tütüne 90 euro korona yardımı Nisan ayında ödenebilir

04/02/2022

Güner Reşit, tütün üreticilerine pandemi dönemindeki gelir kaybı için dönüm başı 90 euroluk korona desteği verileceğinin ilan edildiği bakanlık kararıyla ilgili süren bekleyişiye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Green Road Şirketi temsilcilerinden Güner Reşit konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada, “Tütüncümüzün son günlerde haklı olarak karamsarlığa kapıldığını görmekteyim, şahsi fikrim bu paraların Nisan ayı ortalarına doğru ödeneceğidir” değerlendirmesinde bulundu.

Güner Reşit’in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

“Korona yardımı de minimis gibi değildir,hükümet de minimis vereceği ürünü ve miktarı bugün açıklar haftaya verebilir, korona yardımı Avrupa Birliğinden onay ister.

Korona dönemi bir çok ülke çiftçilerine bir çok ürününe yardım ödediği için komisyonların bunları onaylaması uzun süre alabilir,örnek zeytin 2 ay karpuz 3 ay patates neredeyse açıklandıktan 4 ay sonra ödenmiştir.

Tahminim en geç Şubat 15-20 gibi Avrupa Birliği komisyonunda onaylanır.

Sonrasında ΚΥΑ yayınlanır bu bakanın resmî gazetede kararı bildirmesi olur.

Sonrasında başvurular başlar bu da yaklaşık 20 gün sürer.

Başvuruları şirketimizde yapabilirsiniz

Başvurular tamamlanınca ΑΑΔΕ tam olarak olmasada gelir idaresi dediğimiz kurum,çiftçilerin daha önce geçmiş yıllar için korona yardım parası alıp almadığını kontrol eder, επιτρεπτεα προκαταβολή yardımı alan çiftçilerin ödeyeceği miktar korona yardımı alacağı miktardan otomatik olarak düşülür kalan miktar ödenir(defter tutan çiftçilere iki kez verilen 1000 evro yardım).

Tütüncümüzün son günlerde haklı olarak karamsarlığa kapıldığını görmekteyim şahsi fikrim bu paraların Nisan ayı ortalarına doğru ödeneceğidir.

Not: Herhangi bi bakan ya da yetkili biri ile görüştüğüm ya da tanıdığım yok yukarıdaki bilgiler tamamı şahsi düşüncelerim ve tecrübelerime dayanarak sürecin nası işlediğini tütüncülere açıklamak istememden dolayı olup yanılma payım muhakkak olacaktır.”

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu