Ana SayfaBatı Trakya HaberHaberler

‘Ülkemizdeki Gerçekler’, programının konuğu FUEN Başkanı Loránt Vincze oluyor

12/07/2022

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu’nun (ABTTF) çevrim içi program serisinde Avrupa Parlamentosu Milletvekili ve Avrupa Milletleri Federal Birliği Başkanı Loránt Vincze konuk edilecek.

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu’nun (ABTTF) “Ülkemizdeki Gerçekler” başlıklı çevrim içi program serisinin dokuzuncu bölümü 14 Temmuz Perşembe günü saat 15.00’te yayınlanacak.

ABTTF’nin YouTube kanalı ve Facebook sayfasında aynı anda canlı yayınlanacak dokuzuncu programın konuğu Romanya’daki Macar azınlığına mensup Avrupa Parlamentosu (AP) Milletvekili ve Avrupa’daki ulusal azınlıkların çatı kuruluşu Avrupa Milletleri Federal Birliği (FUEN) Başkanı Loránt Vincze olacak.

Doğrudan soru-cevap formatındaki programda Loránt Vincze, Avrupa’da ulusal azınlıkların mevcut durumu, sorunları ve ihtiyaçları ile AB nezdinde ulusal azınlıkların korunmasına ilişkin sorunlar ve atılması gereken adımlara ilişkin olarak ABTTF’nin sorularını yanıtlayacak. Ayrıca Batı Trakya’yı ve Batı Trakya Türk toplumunu iyi tanıyan Loránt Vincze ile Yunanistan’da Batı Trakya Türk toplumu ve daha geniş kapsamda ülkede azınlık haklarına bakış ve Yunanistan’ın azınlıklar politikası değerlendirilecek.

İngilizce gerçekleşecek programı canlı izlemek için linkler şöyle:

YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=UIO_oBSYXLU

Facebook: https://www.facebook.com/events/395578649082467

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu