Teknoloji

Eco-Package Sergisi 2 Haziran’da Akaretler’de açılıyor

16/07/2022

[ad_1]

class=”medyanet-inline-adv”>

Samsung, ‘Doğaya Dönüş’ vizyonu doğrultusunda teknoloji bizi ne kadar ileri götürse de, durup, arkamızda bıraktıklarımıza bakmaya odaklanıyor. Bu kapsamda, In-Between Tasarım Platformu küratörlüğünde gerçekleşen ‘Eco-Package’ projesinde Beril Ateş, Figure, Onaranlar Klübü, Ottan Studio, Öykü Baştaş ve Herkes İçin Mimarlık Derneğii adına Serap Kaçmaz ve Kubilay Ercelep, Samsung televizyon kutularını gündelik yaşamlarımızda kullanabileceğimiz işlevsel ve dekoratif ürünler olarak yeniden tasarladı. 

Samsung Eco-Package projesinde tasarımcılar ve sanatçılar yenilikçi fikirler geliştirdi

Her geçen gün dönüşen üretim ve tüketim pratikleri; küresel ısınma, doğal kaynakların tükenmesi, gelir adaletsizliği ve temel ihtiyaçlara erişimin azalması gibi sosyal ve çevresel problemleri de beraberinde getiriyor. Gelecek nesillere, bugünün seçimlerinin sonuçlarını yaşamayacakları bir dünya bırakabilmek için ürettiğimiz atıkların geri dönüştürülmesi giderek daha büyük önem kazanıyor. Bu kapsamda Samsung Eco-Package projesi, atık malzemenin potansiyelini ortaya çıkararak, sosyal ve çevresel duyarlılığa sahip, özgün fikirleri bir araya getiriyor. 

class=”medyanet-inline-adv”>

Projeyle her televizyon kutusu farklı bir tasarıma dönüştü

Samsung’un yeni televizyon kutuları, geri dönüştürülmüş malzemelerden, yeniden işlevlendirilmek amacı ile üretildi. Eco – Package projesinde her televizyon kutusu farklı bir tasarıma dönüşürken sıfır atıkla üretime dikkat edildi. Tasarımların farklı mekanlara adapte olabilmesi için modüler fikirler geliştirildi.

Şirket, çevreye duyarlı ambalaj yaklaşımı ile yeni televizyon kutularında %90 daha az mürekkep kullanıyor. Böylece hem atıkların azalmasına hem de geri dönüşüm merkezlerine katkıda bulunuyor. Bu kapsamda tasarımcılar da, tasarımlarında renk kullanımını minimize ederek, televizyon kutularının üzerindeki çizgi, renk ve tipografi gibi grafik öğeleri kullandılar. Samsung televizyon kutularında zımba teli kullanılmadığı için, tasarımcılar da kutuların birleşim yerlerinde yapıştırıcı yerine farklı atık malzemeler kullanarak, karbon ayak izini azaltan çevreci bir yaklaşım benimsediler.

 

[ad_2]
Source link

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu