Ana SayfaBatı Trakya HaberHaberler

Okullar açıldı, ilk zil çaldı

12/09/2022

Yeni eğitim – öğretim yılı bugün itibarıyla başladı.

12 Eylül Pazartesi sabahı okullar açıldı ve ilk zil çaldı. Batı Trakya genelindeki Türk azınlık okullarında da ilk zil çaldı. Öğrenci, öğretmen ve veliler ile encümen heyetleri üyeleri okulun ilk gününün heyecanını yaşadı.

2022-2023 eğitim ve öğretim yılı bugün ülke genelin tüm okulların açılmasıyla birlikte başlamış oldu. Yeni eğitim yılının ilk günü, Kovid -19 salgını nedeniyle uygulanan önlemlerde değişikliğe gidildi. Bu yıl, öğrenciler, öğretmenler ve diğer personel ile okula gelen ziyaretçiler için koruyucu maske kullanımı isteğe bağlı olacak.

Bununla birlikte, aşılı olmayan veya hastalığı geçirdiğine dair belgesi bulunmayan öğretmenler ise haftada bir kez ücretini kendileri karşılamak şartıyla rapid veya PCR test yaptırmak zorunda olacak. Test sonucu negatif olanlar normal bir şekilde okula giderken test sonucu pozitif çıkanlar EODY tarafından belirlenen kurallara uymak zorunda kalacak.

Bir öğrencinin Kovid-19 belirtileri göstermesi durumunda ise uygulanacak adımlar şu şekilde olacak:

-Öğrencinin okuldan alınması için aile ile irtibata geçilmesi.

-Şüpheli vaka olarak görülen öğrencinin havalandırması iyi olan bir bölgeye alınması, diğer öğrencilerden izole edilmesi ve maske takılması.

-Öğrenci ve onunla ilgilenen kişilerin hijyen kurallarını uygulaması.

-Okuldaki görevliler tarafından maske ve eldiven kullanılarak sağlık önlemlerinin alınması.

-Velilerin öncülüğünde tıbbi kontrol yapılması.

Tıbbi kontrol sonucunda bir öğrenci veya öğretmenin “şüpheli” olarak teşhis edilmesi durumunda rapid test veya PCR test yaptırması zorunlu olacak. Testin negatif çıkması halinde öğrenci veya öğretmen belirtilerin kaybolmasının ardından okula geri dönebilecek.

Eğitim Bakanı Niki Kerameos öğretmenlere ve öğrencilere yönelik, “Bu yılki öğretim yılı, yaratıcı bir ruh hali ile ve kaliteli, kapsayıcı, modern, yenilikçi bir okul hedefiyle iyimserlikle dolu başlıyor” mesajını verdi.

Anaokulları ve ilkokullarda dersler 15 Haziran 2023’te, ortaokullarda 30 Mayıs’ta ve ortaokul sınavlarının bitişi 15 Haziran’da, liselerde ise dersler 19 Mayıs’ta sona erecek.

Yarın, (13 Eylül) Salı gününden itibaren okul takvimi normal şekilde başlıyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu