45 köy okuluna teknoloji sınıfı
[ad_1]
Türkiye Vodafone Vakfı’nın, Habitat Derneği işbirliğiyle hayata geçirdiği “Yarını Kodlayanlar” projesiyle, 6 yıldır kodlama eğitimi verilirken; bugüne kadar 280 binin üzerinde çocuğa ulaşıldığı belirtildi. Yakın zamanda ebeveynler ve öğretmenler de dahil 92 bin kişiye daha ulaşmak istediklerini belirten Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy, “Proje kapsamında 7-14 yaş grubu çocuklara kodlama eğitimleri veriyoruz. Eğitimdeki fırsat eşitsizliğini bir nebze azaltmak istiyoruz. Yarını Kodlayanlar projesi kapsamında geçtiğimiz yıl Köy Okulları projesini de başlattık. 30 tane köy okulunu tam teknoloji donanımlı sınıflarla donattık. 15 köy okuluna da teknoloji sınıfı kuracağız. 360 köyü dolaşarak 10 bin çocuğa; kasım sonuna kadar da 45 köy okuluna ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.
class=”medyanet-inline-adv”>
DÜNYAYA ÖRNEK OLDU
Proje kapsamında Gaziantep’te gerçekleştirilen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Aksoy, Türkiye’de toplam 6 bin 200 köy okulu olduğunu söyledi ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Yaptığımız çalışmalarla, projeye yatırdığımız her bir TL’nin 7.6 TL’lik dönüşü olduğunu düşünüyoruz. Köy Okulları projesinde MEB ile de işbirliği yapıyoruz. Yarını Kodlayanlar projesi, bizim uygulayıp dünyaya örnek olduğumuz bir proje. Okul kurmanın yanı sıra öğretmenlere ve velilere de eğitim veriyoruz. Toplumsal bir dönüşümü de beraberinde getiriyoruz. Mümkün olduğunca sayıyı büyütebilmeyi hedefliyoruz. Bu alanda yaptığımız yatırımları artırmaya devam edeceğiz. Parayı reklama değil, projeye yatırıyoruz.” Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır da “Köylerde davul zurnayla karşılanıyoruz” diyerek, “Bazı Avrupa ülkelerinde de Türkiye’deki uygulamanın ardından kodlama projeleri başladı. Bulunduğumuz köylere umut veriyoruz. 30 yıllık aktivistim, Köy Okulları beni en çok heyecanlandıran proje oldu” diye konuştu.
E-ATIK FAYDAYA DÖNÜŞÜYOR
class=”medyanet-inline-adv”>
Bugüne kadar Türkiye Vodafone Vakfı’nın reel değeri 104.3 milyon TL olan 16 sosyal projeyle 4.2 milyon kişiye ulaştığını hatırlatan Aksoy, e-atık projesiyle de Türkiye’deki elektronik atıkları topladıklarını ve buradan elde edilen gelirlerle de yine köy okullarında teknoloji sınıfı açtıkları bilgisini verdi. Aksoy, “Dünyada her yıl 50 milyon ton e-atık oluşuyor. Bugüne kadar buradan elde ettiğimiz gelirle, 8 köy okulunda teknoloji sınıfı açtık. Müşterimiz olan, olmayan herkesten e-atıkları topluyoruz” dedi.
Source link