Ana SayfaBatı Trakya HaberHaberler

Filenin Sultanları, Milletler Ligi’nde şampiyon oldu

17/07/2023

Voleybol Milletler Ligi’nin finalinde Çin’i 3-1 yenen Türk A Milli Kadın Voleybol Takımı şampiyon oldu.

Filenin Sultanları, ABD’nin Teksas eyaleti Arlington kentindeki organizasyonun finalinde Çin’le karşılaştı.

Rakibini 25-22, 22-25, 25-19, 25-16’lık setlerle 3-1 yenen A Milli Kadın Voleybol Takımı, organizasyon tarihinde ilk kez şampiyon oldu.

Maçın bitmesinin ardından büyük sevinç yaşayan başantrenör Daniele Santarelli ve milliler şampiyonluğu salonda dans ederek kutladı.

Müsabakanın ardından düzenlenen törende millilere altın madalyaları Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ verdi.

Kaptan Eda Erdem Dündar’ın şampiyonluk kupasını kaldırmasının ardından milli oyuncular salonda büyük sevinç yaşadı.

MELİSA VARGAS “EN DEĞERLİ OYUNCU” SEÇİLDİ
Yapılan oylamalarla “Milletler Ligi’nin en değerli oyuncusu” Melisa Vargas seçildi.

Ligin rüya takımında ise “en iyi orta oyuncu” Zehra Güneş, “en iyi libero” Gizem Örge, “en iyi pasör çaprazı” Melisa Vargas yer aldı.

Türkiye Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, FIVB Kadınlar Milletler Ligi’nde Çin’i 3-1 mağlup ederek şampiyon olan Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı’nı tebrik etti.

Bakan Bak, yayımladığı tebrik mesajında, “A Milli Kadın Voleybol Takımımızın, 2023 FIVB Kadınlar Milletler Ligi final karşılaşmasında Çin’i 3-1 mağlup ederek şampiyonluğa ulaşması, ülke voleybolu adına büyük bir gurur kaynağı. Sonuna kadar mücadele ederek, bize bu mutluluğu ve heyecanı yaşatan A Milli Kadın Voleybol Takımı’nı yürekten kutluyor, şampiyonluğa uzanan bu yolda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Foto: Anadolu Ajansı

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu