Ana SayfaBatı Trakya HaberHaberler

İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılarda can kaybı 10 bin 569’a yükseldi

08/11/2023

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda öldürülen Filistinlilerin sayısı, 4 bin 324’ü çocuk olmak üzere 10 bin 569’a yükseldi.

İsrail ordusuna ait savaş uçakları ve topçuları, Gazze Şeridi’nin çeşitli bölgelerine yoğun saldırılarını sivil hassasiyeti gözetmeden savaşın 33’üncü gününün de aralıksız sürdürdü.

Filistin haber ajansı WAFA ve bölgeden gelişmeleri anlık aktaran güvenilir kaynakların bildirdiğine göre, İsrail hava saldırıları, Gazze’nin Nusayrat Mülteci Kampı, Şeyh Zayid Konutları, Tel el-Heva bölgelerinde yoğunlaşırken, Şatı Mülteci Kampı ise hava saldırılarının yanı sıra topçu atışlarının da hedefi oldu.

Nusayrat Mülteci Kampı’ndaki Vehbe Ailesi’nin evini hedef alan İsrail hava saldırısı sonucu, çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti. Saldırıda yaralananlar, Aksa Şehitleri Hastanesine kaldırıldı. Evin enkazından henüz çıkarılmamış kişilerin olduğu belirtildi.

İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılarda can kaybı 10 bin 569’a çıktı

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, düzenlediği basın toplantısında, İsrail’in devam eden saldırıları nedeniyle yaşanan can kayıpları ve insani krizin boyutlarına ilişkin bilgi verdi.

İsrail’in son 24 saatte gerçekleştirdiği 27 katliamda 241 kişinin daha hayatını kaybettiğini aktaran Kudra, Gazze Şeridi’nde 7 Ekim’den bu yana ölenlerin sayısının 4 bin 324’ü çocuk, 2 bin 823’ü kadın olmak üzere 10 bin 569’a çıktığını belirtti.

İsrail ordusunun saldırılarında 26 bin 475 kişinin yaralandığını aktaran Kudra, İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki sağlık çalışanlarına yönelik saldırılarının da arttığını ifade etti.

Foto: Anadolu Ajansı

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu