Ana SayfaBatı Trakya HaberHaberler

“AİHM kararlarının uygulanmaması, bölgemizdeki demokrasi ve insan hakları sorununu derinleştirmektedir”

21/11/2023

İskeçe Türk Birliği (İTB) Başkanı Ozan Ahmetoğlu ve Avukat İlker Çavuşoğlu, İskeçe Türk Birliği ve “Bekirusta Davalar Grubu”ndaki diğer Türk azınlık dernekleriyle ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarının takibi için Strazburg’taki temaslarına devam ediyor.

Ahmetoğlu ziyaretiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, “AİHM kararlarının uygulanmaması ve mevcut durumun kalıcı hale gelmesi Batı Trakya’da yeni mağduriyetlere ve olumsuzluklara neden olmakta, bölgemizdeki demokrasi ve insan hakları sorununu derinleştirmektedir.” değerlendirmesinde bulundu.

Yunanistan’ın 15 yıldır AİHM kararlarını uygulamadığına dikkat çeken Ahmetoğlu, “İskeçe Türk Birliği (İTB) olarak Avrupa Konseyi’nin merkezi Strazburg’a gerçekleştirdiğimiz çalışma ziyaretinin ikinci gününde görüşmelerimiz ve temaslarımız devam etti. Yunanistan’ın 15 yıldır uygulamadığı İTB ve diğer Türk azınlık dernekleriyle ilgili AİHM kararlarının tam ve eksiksiz bir şekilde uygulanması uluslararası hukukun ve demokrasinin gereğidir.” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu