Ana SayfaBatı Trakya HaberHaberler

Zeybek İskeçe ovasında sulama ağının inşasıyla ilgili soru önergesi sundu

05/02/2024

YENİ SOL Milletvekili Hüseyin Zeybek, İskeçe Karasu sulama ağının inşasıyla ilgili olarak Tarım ve Gıda Bakanlığına hitaben soru önergesi sundu.

Önergede, söz konusu sulama ağıyla ilgili hükümetin net bir tavır ortaya koymadığını dile getiren Zeybek, “İskeçenin Karasu bölgesinin doğu yakasında yeni sulama ağının inşaatına başlaması beklenmektedir.Söz konusu projenin İskeçe için bir yaşam projesi olması ve ova köylerinin tarımsal üretimine katkıda bulunması bekleniyor.” ifadelerine yer verdi.

Konuyla ilgili Zeybek yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

Ancak Yeni Demokrasi Partisi Kavala Milletvekili ve eski bakanı sunduğu 2559/11-01-2024 sayılı soru önergesinde, Kavala bölgesindeki sulama suyu koşullarının yetersiz olduğu iddiasıyla ilgili kaygıları dile getirdi. Bu durum İskeçeli çiftçilerdekafa karışıklığına ve endişelere neden oldu.Yerel basında yer alan haberlerde, Eyaletin sulama projesine karşı çıktığından, “bölgesel” bilincin kaybolduğuna dair vatandaşların tepkileri ve ilgili kurumlarının görüşleri yer almaktadır.

•Sözkonusu sulama projesinin yıllar önce yapılacağı duyurulduğundan.

•Tüm Trakya’nın bölgesel kalkınmasını ilgilendiren konularda net ifadeler kullanmamak endişelere neden olduğundan ve bu tutum bölgenin kalkınma hedefini desteklemediğinden.

Sayın Bakana sorulur:

1. İskeçe İlindeki sulama ağının inşaatı hangi aşamadadır?

2. Projenin uygulanmasında her hangi bir engel veya aksaklık yaşandı mı?

3. Projenin uygulamayageçmesiiçin 2028 tarihigeçerli midir?

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu