Ana SayfaBatı Trakya HaberHaberler

Topsidis, 2. Güneydoğu Avrupa Bağlantı Forumunda açıklamalarda bulundu

23/10/2024

Doğu Makedonya Trakya (DMT) Bölge Başkanı Hristodulos Topsidis, Trakya’da ve bölgede uygulanan plan ve projelerin, bölgeyi Güneydoğu Avrupa’da önemli bir ticaret, ulaşım ve enerji merkezi haline getirdiğini söyledi.

Selanik’te düzenlenen 2. Güneydoğu Avrupa Bağlantı Forumu’na katılan DMT Bölge Başkanı Topsidis, burada açıklamalarda bulundu.

Kuzey Yunanistan’da yer alan üç limanının (Selanik, Kavala ve Dedeağaç) birlikte çalışarak bölge için artı bir değer yaratabileceğinin altını çizen Topsidis, Doğu Makedonya ve Trakya Bölgesi’nin iki havaalanı, iki liman, Egnatia Oto Yolu ve demiryolu ağıyla uluslararası bir ulaşım merkezi haline geldiğini belirtti.

Dedeağaç’taki Sıvılaştırılmış Doğal Gaz Terminali’nin 1 Ekimden itibaren bölgede faaliyete geçmesiyle birlikte bölgenin bir enerji merkezi haline geldiğini hatırlatan Topsidis, “Bütün bunlar yeni ekonomik olanaklar, kalkınma dinamikleri oluşturuyor ve bölgemizin enerji rolünü yükselterek bu durum Balkanlar ve Avrupa için bir enerji istikrarı unsuru haline getiriyor.” dedi.

Son olarak hükümetin Meriç bölgesinin kalkınmasına yönelik yaptığı yatırım ve projelerden bahseden Topsidis, “Bölge, yeni bir kalkınma stratejisini uygulamaya koydu ve sonuçları çok yakında tüm Doğu Makedonya ve Trakya vatandaşları tarafından görülebilecek.” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu