Ana SayfaBatı Trakya HaberDünyaHaberlerSonDakika

“Bu tip faşist düşünceleri ve saldırıları şiddetle kınıyoruz”

01/02/2022

Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi, Dimetoka’da yer alan tarihi Çelebi Sultan Mehmed Camii’nin karşısına ‘Evros-Meriç’in İslamlaştırılması hemen durdurulsun’ yazılı İslamofobik bir yazının asılması olayını kınadı.

DEB Partisi açıklamasında, yaşanan bu olayı üzüntüyle karşıladıklarını belirterek bu durumu, “Bölgemizde bulunan faşist görüşlerin bir göstergesidir” sözleriyle değerlendirdi.

Açıklamada, “Dimetoka kasabasında bulunan tarihi Çelebi Sultan Mehmed Camii karşısına ‘Evros-Meriç’in İslamlaştırılması hemen durdurulsun’ yazılı İslamofobik bir yazının asılmış olması üzücü ve bölgemizde bulunan faşist görüşlerin bir göstergesidir. Bu çirkin saldırıyı planlayan kimliği belirsiz kişiler bilinçli veya bilinçsiz şekilde, ülkemizde ırkı haksız yere inkar edilen Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın dinini de yok sayarak Azınlığımızı kendi bakış açılarına göre şekillendirme çabasındadırlar. Bölgede insan, dil, din, ırk ayırmadan huzur içerisinde yaşamını sürdüren Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın bu konuda örnek alınması ve hakettiği muameleyi görmesi zaruridir. Bu ve bu tip faşist düşünceleri ve saldırıları şiddetle kınıyor ve bir an önce son bulmasını arzu ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu