Ana SayfaBatı Trakya HaberHaberler

YDP seçimlerden zaferle çıktı

22/05/2023

Bugün (21 Mayıs Pazar) gerçekleşen genel seçimlerde, Yeni Demokrasi Partisi sandıktan birinci parti olarak çıktı.

Sabah 07.00’de başlayan oy verme işlemi saat 19.00 itibariyle sona erdi. Resmi olmayan sandık çıkış sonuçlarına göre, Başbakan Kiryakos Miçotakis’in liderliğinde YDP yüzde 40,80 oy oranına ulaşırken, SİRİZA yüzde 20,06, PASOK yüzde 11,65, KKE yüzde 7,16, Elliniki Lisi Partisi de yüzde 4,47 oranında oy aldı.

Yunanistan İçişleri Bakanlığı tarafından saat 20.30 itibarıyla yayımlanmaya başlanan resmi olmayan ilk sonuçlara göre de Yeni Demokrasi Partisi sandıktan birinci parti olarak çıktı.

Sandık başına giden seçmenler, 27 siyasi parti, 8 ittifak ve 1 bağımsız aday arasında tercih yaptı.

ÇİPRAS’TAN İLK DEĞERLENDİRME

SİRİZA lideri Aleksis Çipras ilk seçim sonuçlarına yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Partisinin genel merkezinde konuşan Çipras seçim sonuçlarının ‘son derece olumsuz’ olduğunu belirterek “Savaşların hem bir kazananı hem de bir kaybedeni olur. Ortak parti organlarımız sonuçları değerlendirmek üzere derhal toplanacak. Başka bir mücadele daha olacak. İhtiyaç duyulan tüm değişiklikleri bir an önce yapmalıyız.” ifadelerini kullandı.

Miçotakis’i tebrik etmek üzere aradığını da doğrulayan Çipras, SİRİZA’yı destekleyenlere teşekkür etti.

Resmi olmayan seçim sonuçlarına göre Çipras’ın partisi SYRIZA, 4 yıldır iktidarda olan Kiryakos Miçotakis’in partisi Yeni Demokrasi’nin açık ara gerisinde kaldı.

Yüzde 92’si açılan sandık sonuçlarına göre, Yeni Demokrasi yüzde 40,80’lik oy oranıyla birinci sırada yer alırken SİRİZA’nın oy oranı yüzde 20,07 oldu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu