Ana SayfaBatı Trakya HaberHaberler

İskeçe Türk Birliği ve BAKEŞ’e ‘2023 Uluslararası İnsan Hakları ve Kültür Ödülü’

12/10/2023

Batı Trakya’dan İskeçe Türk Birliği ile Batı Trakya Azınlığı Kültür ve Eğitim Şirketi (BAKEŞ) ödüle layık görüldü.

Rumeli Kanaat Önderleri Platformunun, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılına özel düzenlediği ödül töreni 10 Ekim Salı günü İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayında düzenlendi. Törende, Balkanlar’da Türk kültürü ve medeniyeti, Türk dili ve ülkelerarası dostluk için çalışmalar yürüten kişi ve kuruluşlara “Uluslararası İnsan Hakları ve Kültür Ödülülleri” verildi.

Etkinlikte, ödül töreninin yanı sıra Balkan müzikleri ile Balkan kültürüne ve yaşamına ait çeşitli programlar da yer aldı.

2023 Uluslararası İnsan Hakları ve Kültür Ödülleri’ni Kuzey Makedonya’dan Makedonya Türk Sivil Toplum Teşkilatları Birliği (MATÜSİTEB) adına eski Genel Başkan Hüsrev Emin ve mevcut Genel Başkan Tahsin İbrahim, Prof. Dr. Adnan İsmaili adına Prof. Dr. Süleyman Baki, Arnavutluk’tan Mehdi Gurra ve Prof. Dr. Ferit Duka, Batı Trakya’dan İskeçe Türk Birliği adına Başkan Ozan Ahmetoğlu, BAKEŞ adına Başkan Hüseyin Bostancı, Bosna Hersek’ten Preporod Derneği adına Sanjin Kodriç aldı.

Diğer ödül alanlar ise Bulgaristan’dan TÜRKSAD Kırcaali ve Nurten Remzi, Sancak’tan Tutin Belediye Başkanı Şemsettin Kuçeviç adına Selma Kuçeviç, Karadağ Başbakan Yardımcısı Rafet Husoviç adına oğlu Enes Husoviç, Kosova’dan Raif Vırmiça ve Aluş Nuş ve Romanya’dan Gülten Abdula oldu.

2021 yılında İstanbul’da kurulan Rumeli Kanaat Önderleri, Türkiye’de görev yapmış Rumeli kökenli bakan, milletvekili, bürokrat, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, bürokrat, sanayici, iş insanı vs. oluşuyor.

Bir düşünce topluluğu olan Rumeli Kanaat Önderleri misyon ve amaçlarını şu sözlerle tanımlıyorlar: “Rumeli camiasının tamamını kapsayan bir çerçevede tüm sorunlara eğilmeyi, her türlü etkinliğe lojistik destek sağlamayı, Rumeli’ye ve Rumeli insanına yönelik faaliyet gösteren bütün STK’lar ile dostane ilişkiler geliştirmeyi, müşavere etmeyi, birlikte çalışmayı, amaçladık.

Birlik ve dayanışma ruhuyla katılımcı ve demokratik bir toplum yaratmak, kültürel devamlılığı sağlamak, Balkanlar’da yaşayan insanlarımızla ve Balkan ülkeleriyle diyaloğu güçlendirmek için hem Balkanlar hem de Türkiye’de aktif faaliyette bulunmak misyonuyla bir araya geldik.”

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu