Ana SayfaBatı Trakya HaberHaberler

SİRİZA’dan ayrılan milletvekilleri, Aleksis Haricis başkanlığında Meclis Grubu kurdular

28/11/2023

Geçtiğimiz günlerde SİRİZA Partisinden ayrılan 11 milletvekili, Meclis Grubu kurdu.

Meclis Grubu’nun kurulmasına bu gün (28 Kasım Salı) 11 milletvekilinin gerçekleştirdiği toplantı sonrası karar verildi. Alınan karar doğrultusunda, Meclis Grubu Başkanı Aleksis Haricis oldu. Parlamento temsilcileri ise Efklidis Çakalotos ve Nasos İliopulos olurken, sekreterlik görevine Peti Perka getirildi.

Yeni oluşturulan Meclis Grubu’nun ismiyle ilgili olarak resmi duyurunun önümüzdeki Pazartesi günü yapılacağı belirtildi.

Aleksis Haricis başkanlığında Meclis Grubu’nda yer alan milletvekilleri, Efklidis Çakalotos, Nasos İliopulos, Peti Perka, Özgür Ferhat, Hüseyin Zeybek, Efi Ahçıoğlu, Sia Anagnostopulu, Dimitris Canakopulos, Meropi Cufi ve Theano Fotiu isimlerinden oluşuyor.

Geçtiğimiz günlerde bir televizyon kanalına röportaj veren Aleksis Haricis, “Gelecek dönemde yapmamız gereken iki temel görev var. Miçotakis hükümetine ve onun anti-sosyal politikalarına karşı, programlı bir muhalefet uygulamak. Yunan halkına, bunun nasıl yapılacağına dair ciddi, ikna edici ve kapsamlı bir öneri sunmak. Bu da alternatif ve ilerici bir çıkış yolu olabilir.” ifadelerini kullanmıştı.

ALEKSİS HARİCİS

Aleksis Haricis 1977’de Kalamata’da dünyaya geldi. Atina Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Βölümünden mezun oldu. Yüksek lisansını İngiltere’de Manchester Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümünde tamamladı.

Aleksis Çipras başkanlığıda 2015-2019 yılları arasında, İçişleri Bakanı, Ekonomi ve Kalkınma Bakan Yardımcısı, Turizm Bakan Yardımcısı ve Kamu Bakanlığı Genel Sekreteri olarak görev yaptı.

Yunanistan’da ve yurt dışında özel sektörde enerji konularında çalışmalarda bulundu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu