Ana SayfaBatı Trakya HaberHaberler

“Okulunuzun encümenlerine güçlü bir destek vermenizi velilerden istirham ediyoruz”

18/12/2023

Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği, (BTTÖB) azınlık okullarında yapılacak encümen seçimleriyle ilgili açıklama yayımladı.

Öğretmenler Birliği’nin açıklamasında 20 Aralık Çarşamba günü yapılacak encümen heyeti seçimlerine tüm velilerin katılması çağrısı yapıldı. Açıklamada, “Hepimiz biliyoruz ki, çocuğun kendi kültürünün yaşandığı ve paylaşıldığı bir ortamda genel eğitimini alması, o çocukta sağlam psikolojik ve sosyal temellere dayanan kişilik gelişimi sağlar ve özgüven olumlu yönde gelişir.” ifadelerine yer verildi.

BTTÖB’den yapılan açıklama şöyle:

“Hepinizin malumu olduğu üzere 20 Aralık 2023 Çarşamba günü sabah saat 08.00’de başlayıp saat 17.00’de son bulacak olan azınlık okulların Encümen Heyeti seçimleri gerçekleşecektir. Okullarımız geleceğimiz açısından çok ama çok önemlidir. Bu sebeple Encümen Heyeti seçimlerine özel bir anlam atfetmenizi ve eksiksiz katılarak okulunuzun encümenlerine güçlü bir destek vermenizi siz kıymetli velilerden istirham ediyoruz. Biliyorsunuz ki son yıllarda çocuk azlığı bahane edilerek birçok okulumuz kapatıldı. Son 28 yılda maalesef 141 azınlık okulunu kaybettik. Azınlık olarak bu kötü gidişe dur demeliyiz. Hepimiz biliyoruz ki, çocuğun kendi kültürünün yaşandığı ve paylaşıldığı bir ortamda genel eğitimini alması, o çocukta sağlam psikolojik ve sosyal temellere dayanan kişilik gelişimi sağlar ve özgüven olumlu yönde gelişir. Bunun yanı sıra azınlık eğitiminin ve azınlığımızın bekası için de çocuklarınızı muhakkak ama muhakkak azınlık okullarına göndermemiz büyük önem taşımaktadır. Okullarımızın sahibi siz veliler olduğunuzu ve aranızdan seçtiğiniz encümenler vasıtasıyla okullarımızı ve okullarımızdaki eğitim kalitesini kontrol hakkına sahip olduğunuzu hiçbir zaman unutmamalısınız. Haydi veliler! Var olan haklarımızı sonuna kadar kullanalım ve sahibi olduğumuz okullara encümenlerimizle sahip çıkalım.”

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu