Ana SayfaBatı Trakya HaberHaberler

Şahin köyüne itfaiye teşkilatı kurulması talebi kabul edildi

18/06/2024

Uzun süredir Mustafçova Belediyesine bağlı Şahin köyüne itfaiye teşkilatı kurulması talebi kabul edildi.

Gönüllüler ve Mustafçova belediyesinin desteğiyle, Mustafçova Belediyesine bağlı Şahin köyünde kurulacak itfaiye teşkilatı 18 gönüllü ve 3 kadrolu itfaiyeci personelden oluşacak. Söz konusu personel, geçici olarak Şahin’deki Vatandaşa Hizmet Merkezi’nde (KEP) çalışmalarını yürütecek.

Önümüzdeki günlerde Resmi Gazetede yayımlanması beklenen kararla ilgili olarak İskeçe İtfaiye Hizmetleri Başkanı Yannis Arabacis’in verdiği bilgilere göre, talebin Mustafçova Belediye Başkanı Ahmet Kurt tarafından İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanlığına iletildiği belirtildi.

Arabacis, itfaiye teşkilatının kurulması yönelik gerekli ön koşulların Mustafçova belediyesi tarafından yerine getirilmesi için onayın verildiğini bildirildi.

Hatırlanacağı üzere, İskeçe Milletvekilleri Hüseyin Zeybek ve Burhan Baran, konuyu defalarca meclis gündemine taşımıştı.

Öte yandan Şahin köyüne itfaiye teşkilatının kurulması kararının ardından İskeçe Bağımsız Milletvekili Burhan Baran yazılı bir açıklama yayımladı.

“BÖLGENİN GÜVENLİĞİNİN VE KORUNMASININ ARTTIRILMASI YÖNÜNDE ATILMIŞ ÖNEMLİ BİR ADIMDIR”

Şahin köyüne itfaiye teşkilatının kurulma kararından büyük bir memnuniyet duyduğunu belirten Baran, “Gönüllülerin, Belediyenin eski ve yeni yönetiminin desteği ve Doğu Makedonya ve Trakya Eyalet eski ve yeni yönetiminin katkıları ile bölgenin güvenliğinin ve korunmasının arttırılması yönünde atılmış önemli bir adımdır. Mustafçova Belediyesi’nde bir itfaiye teşkilatının kurulmasını birçok kez talep etmiştim ve bunun gerçeğe dönüşmesinden dolayı çok mutluyum, zira bu teşkilat bölge sakinlerine önemli ölçüde yardımcı olacak ve yangınlar ile diğer acil durumlara müdahaleyi güçlendirecektir.” ifadelerine yer verdi.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu