Ana SayfaBatı Trakya HaberHaberler

Staikuras’tan, Gümülcine – Bulgaristan otoyolu için kamulaştırılan arazilerle ilgili cevap

26/06/2024

Yeni Sol Partisi Rodop Milletvekili Özgür Ferhat’ın 21 Mayıs tarihinde, Alt Yapı ve Ulaştırma Bakanlığına hitaben sunduğu soru önergesine ilgili bakan Hristos Staikuras’tan cevap geldi.

Milletvekili Ferhat, Gümülcine – Nimfea-Bulgaristan oto yolunun yapımında kamulaştırılan toprakların tazmininde onlarca vatandaşın mağdur olduğu konuyu meclis gündemine taşımıştı.

Bunun üzerine ilgili bakanlık 12 Haziran tarihinde Özgür Ferhat’a cevap verdi.

Konuyla ilgili mişlletvekilki Ferhat tarafından yapılan açıklama şöyle:

“2014 yılında zorunlu kamulaştırma ile yapımı başlatılan Gümülcine –Yunan- Bulgar otoyolunun tazminatları 10 yıl gibi uzun bir sü re geçmesine rağmen ödeme hala yapılmamıştır.

2018 yılında Trakya İstinaf Mahkemesi 81 sayılı kararında kamulaştırılan araziler için nihai birim fiyatı belirlenmiştir. Aradan 6 sene geçmesine rağmen mahkeme kararının uygulanmadığı ve Trakya Temyiz Mahkemesinin kararının üzerinden 1.5 sene geçtiğini ve tazminat dilekçesi başvuru süresinin dolduğunu beyan eden Bakan prosedürün zaman aşımına uğradığını belirtmiştir.

Rafa kaldırılan unutulmaya yüz tutmuş bu dosyayı tekrar gündeme getirdiğinin altını çizen milletvekili dönem dönemde bu vatandaşların mağduriyetinden yararlanmak isteyenler olduğunu belirtti.

Verilen resmi cevap tahukuki işlemlerin tamamlanması adına ilgili bakanlığın ve diğer tüm kurumların ortak çalışma yürüttüğünü, Devlet Hukuk Konseyinin Yunanistan’ın diğer bölgelerinde emsal teşkil eden benzer problemlerin çözülmesi adına 10 Ekim 2023 tarihinde olumlu cevap verdiğini ve çalışmalarımızın burada son bulmayacağını, kısa sürede konuyu çözüme kavuṣturup hak sahiplerinin ödenmesinin önünün açılmasını beklediğini ve her zaman Milletimizin hizmetinde olacağız diyerek sözlerini tamamladı.”

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu