Ana SayfaBatı Trakya HaberHaberler

Kozlukebir Belediye yönetimi Yaka bölgesinde yaşanan su sorununu ele aldı

28/06/2024

Kozlukebir Belediye yönetimi, son günlerde bölgede etkili olan kuraklık nedeniyle özellikle Kozlukebir belediyesinin Yaka bölgesinde yaşanan su sıkıntısı ve olası çözümlere ilişkin bir toplantı gerçekleştirdi.

Kozlukebir Belediye Başkanı Erdem Hüseyin başta olmak üzere, iktidar ve muhalefet kanadında yer alan meclis üyelerinin katılımlarıyla gerçekleştirilen toplantıda, sorunun çözümüne ilişkin kısa ve uzun vadede yapılması gereken planlamalar üzerine karşılıklı görüş alış verişinde bulundular.

Toplantı sonrası Kozlukebir Belediyesinden yapılan açıklama şöyle:

“Değerli Dolapçılar, Hacıköy ve Durhasanlar halkı,

Küresel ısınma kaynaklı yağış azlığı, aşırı buharlaşma, hızlı tüketim ve kirlilik nedeniyle dünyadaki temiz su kaynakları hızla tükeniyor. Bu bağlamda yaka köylerimizde de bu yıl maalesef içme suyu sıkıntıları yaşanmakta. Bizde Kozlukebir Belediyesi Yönetimi olarak yaka köylerimizin tüm seçilmişlerinin (iktidar ve muhalefet) katılımıyla bir toplantı gerçekleştirdik ve bu sorunun kısa ve uzun vadede çözüm yollarını değerlendirdik.

Toplantı sonunda oy birliği ile aşağıdaki tedbir kararları alınmıştır.

KISA VADEDE

-Tarla, bağ, bahçe, zeytinlik gibi yerler sadece gece saat 22:00 ile sabah saat 06:00 arası sulanacaktır.

-Hacıköy’de hergün saat 12:00-16:00 arası tasarruf amacıyla sular kesilecektir.

-Eğer yukarıdaki tedbirler yeterli olmazsa ikinci aşamada Dolapçılar köyümüzün topallık bölgesindeki vana sabah saat 10:00 ile akşam saat 18:00 arası kapatılacaktır.

UZUN VADEDE

-Daha önceden ödeneği Teknik Programda hazır olan YAKA bölgesine içme suyu pomonası.

-2018 yılında ödeneği Doğu Makedonya ve Trakya Eyaleti tarafından onaylanan, Kozlukebir Belediyesinin Sulama Sondajları Projesi dahilinde Hacıköy’e sulama pomonası. (Gerektiği zaman bu pomonada içme suyu deposuna su verebilecek şekilde düzenlenecek.)

Lütfen içme suyu konusu üzerinden kimse siyaset yapmaya kalkmasın çünkü bu sorun hepimizin sorunu, bundan dolayıda biz iktidar/muhalefet ayrımı yapmadan hep birlikte bu sorunu çözmeye çalışıyoruz. Sizlerde takdir edersiniz ki sadece 6 aylık bir yönetimizin ve bu sorunlar yıllardır var olan sorunlar ama biz tüm seçilmişlerimiz ve yaka bölgesi halkımız ile el ele vererek bu sorunu çözeceğiz inşAllah. Toplantıya katılarak tüm iyi niyetlerini ortaya koyan ve samimi bir şekilde çözüm arayan tüm muhtar ve meclis üyesi arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.”

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu