Ana SayfaBatı Trakya HaberHaberler

“İskeçe Türk Birliği Gençlik Buluşmaları” yeni dönem ilk etkinliği gerçekleştirildi

23/10/2024

“İskeçe Türk Birliği Gençlik Buluşmaları” yeni döneme başladı.

İskeçe Türk Birliği (İTB) Gençlik Kolu tarafından ayda bir gerçekleşen “Gençlik Buluşmaları”nın yeni dönem etkinlikleri, 22 Ekim Salı günü başladı. “İTB Gençlik Buluşmaları” bu yılki ilk konukları İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, ve derneğin hukuk danışmanları Ahmet Kara ve İlker Çavuşoğlu oldu. Gençlik Buluşmasında ele alınan konu ise ‘‘Dünden Bugüne İskeçe Türk Birliği’nin Hak Arama Mücadelesi’’ oldu. İTB Gençlik Kolu üyeleri etkinliğe yoğun ilgi gösterdi.

İskeçe Türk Birliği Gençlik Kolu Sorumlusu Önder Şabanoğlu yeni dönem açılış konuşmasının ardından İTB Gençlik Kolu Başkanı ve etkinliğin moderatörlüğünü yapan Mustafa Budur söz alarak Gençlik Buluşmalarının yeni dönemde önemli konu ve konuklarla devam edeceğini söyledi. Budur, “İTB Gençlik Buluşmaları”nın gençleri Batı Trakya Türk toplumunun gerçekleri ve geçmişiyle tanıştırdığını vurguladı.

İlk sözü alan İTB Başkanı Ozan Ahmetoğlu, İskeçe Türk Birliği’nin 41 yıldır sürdürdüğü Hak Arama Mücadele’sinin siyasi ve toplumsal boyutunu anlattı. Ahmetoğlu, İskeçe Türk Birliği tabelasının polis tarafından yerinden söküldüğü 7 Aralık 1983 tarihinden bu yana önemli aşamaları dile getirdi.

Daha sonra konuşan İskeçe Türk Birliği Hukuk Danışmanı Avukat Ahmet Kara da, İskeçe Türk Birliği’nin Hak Arama Mücadelesinin iç hukuk sürecini anlattı. Avukat Kara, İTB’nin yıllar süren mücadelesinden sonra davayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) taşıdığını, AİHM’nin İskeçe Türk Birliği’ni haklı bulmasına rağmen Yunanistan’ın bu kararı uygulamadığını vurguladı.

Daha sonra konuşan İTB Hukuk Danışmanı İlker Çavuşoğlu ise İskeçe Türk Birliği Hak Arama Mücadelesinin uluslararası hukuk ve AİHM sürecini anlattı. Çavuşoğlu, ikinci dünya savaşı sonrasında oluşturulan Avrupa Konseyi ve onun yargı organı olan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi hakkında da gençlere bilgi verdi.

Etkinlik soru – cevap bölümü ve etkinliğe katılan gençlerle gerçekleştirilen sohbetle sona erdi.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu